Obrazovanje

Gradonačelnik Pirota uručio priznanja “Sveti Sava” najuspešnijim prosvetarima

U prepunoj Svečanoj Sali  Gradske uprave Pirot  najuspešnijim prosvetnim radnicima u proteklloj godini,  gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić uručio je priznanja sa zlatnikom, srebrnjakom i diplome. Uz čestitku nagrađenim prosvetnim ranicima i učenicima koji svojim rezultatima pronose slavu grada, gradonačelnik Vasić je svima poželeo da školsku slavu provedu u radosti i da ubuduće budu još bolji i uspešniji.    I za nagrađene prosvetare ovo priznanje je podstrek za dalji rad.  

Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić,  čestitao je prosvetnim radnicima  i đacima njihov praznik koji se danas obeležava u svim školama  kao sećanje na jednu od   najznačajnijih ličnosti u srpskoj  istoriji.  „Danas je svečano u svim školama, deca u vrtićima će tek učiti o Svetom  Savi, veoma važnoj ličnosti u srpskoj istoriji i trebalo bi da se svi ugledamo na njega“ – poručio je gradonačelnik. On je čestitao dobitnicima Priznanja u obrazovanju „Sveti Sava“ za 2022. goddinu koji su se svojim radom, zalaganjem i rezultatima istakli u odnosu na druge kolege.

„Svi vi u prosveti radite jedan veoma odgovoran i težak posao ali je ujedno i jako lepo raditi sa decom. Svim dobitnicima posebno čestitam na ovogodišnjim priznanjima i nadam se da je to podstrek za kolege da i oni narednih godina dobiju Svetosavsku nagradu. Ovo je vid odavanja priznanja  i zahvalnosti od strane lokalne samouprave za vaš uspešan rad u proteklom periodu. Hvala vam i nadam se da ćete i u nrednom periodu imato dobre rezultate  i da se i dalje slava Pirota pronositi na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu“ – poručio je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Dobitnica Priznanja sa  zlatnikom, Sonja Mladenović, vaspitačica PU „Čika Jova Zmaj“,  kaže da je jako ponosna. Uz zahvalnost kolektivu na predlogu i podršci za nagradu ona je istakla da priznaje koje je dobila pripada deci i roditeljima bez kojih kako kaže nagrade ne bi bilo. „Rad sa decom je najlepše zanimanje, ponosna sam na svoj  rad a ova nagrada će mi biti motivacija za još bolje rezultate i još bolju saradnju sa decom, roditejima i koleginicama. Vaspiatči su prvi u lancu vaspitanja i obrazovanja dece i oblikuju ih da u životu budu pošteni  i dobri ljudi. Moj zadatak je da pratim potrebe i mogućnosti dece, osluškujem njihove želje i interesovanja i za sada, na polovoni mog radnog veka, jako sam zadovoljna svojim dosadašnjim radom a ova nagrada je dodatna motivacija“ – istakla je vaspitačica, Sonja Mladenović.

Prema rečima predsednice komisije za dodelu Svetosavskih nagrada Aleksandre Zlatković, pred komisijom je ove godine bio težak i odgovoran zadatak jer su pirotski  prosvetari imali odlične rezultate  i trebalo je izabrati  najbolje među njima. „Postoji nekoliko kategorija za dodelu priznanja za koje postoji pravilnik o bodovanju ali je bilo potrebno sagledati sve okolnosti  i specifičnosti kako bi komisija objektivno odlučila“ – kaže predsednica komisije.

Za Marijanu Panov, profesorku srpskog jezika i književnosti u OŠ „8. Septembar“, nagrada je priznanje za dosadašnji trud, rad i zalaganje. „Drago mi je što se to prepoznaje na ovaj način i sigurno je dobar pokazatelj da smo na pravom putu u poslu kojim se bavimo. Nagrada obavezuje da nastavimo da radimo kao što smo i do sada radili i  budemo još boji“ – kaže Marijana Panov, dobitnica Priznanja sa srebrnjakom.

Olgica Najdanović, direktorka škole „8. Septembar“ je Priznanje sa zlatnikom  posvetila svim učenicima, roditeljima  i nastavnčkom kolektivu škole na čijem je čelu.

Dr Suzana  Jovanović, profesorka srpskog jezika i književnosti u pirotskoj Gimnaziji  kaže da je uvek bila ambiciozna, požrtvovana i borac i da tako usmerava i svoje učenike da uvek budu prvi ili među prvima na takmičenjima. „Oni na najlepši način predstavljaju Gimnaziju i Pirot i oni su najlepši brend našeg grada.Ovo priznanje nije samo moje, ono sija lepotom i mladošću svih mojih učenika“ – istakla je profesorka Suzana Jovanović, dobitnica Priznanja sa zlatnikom. Jovanovićeva sa ponosom ističe da će već sutra  sa svojim učenikom biti u Beogradu, na prijemu, povodom još jedne nagrade.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker