Gradska hronika

Gradonačelnici o primeni Zakona o planiranju i izgradnji

Danas je u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije održan sastanak u vezi dogovora o budućim obavezama gradova i opština u primeni Zakona o planiranju i izgradnji, na kome će biti predstavljene najznačajnije izmene i dopune predmetnog Zakona.

Skupstina SKGO 231Sastanku je prisustvovao i resorni ministar prof. dr. Zorana Mihajlović koja je ovom prilikom potpisala Sporazum o saradnji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i SKGO – Stalne Konferencije Gradova i Opština, a prisutnima se obratila i Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a.

Mi imamo neke opštine koje već sada izdaju građevinske dozvole za četiri, pet ili 10 dana, ali njih je manji broj i mi hoćemo da sve budu tako dobre i da se u celoj Srbiji gradi – istakla je ministarka Zorana Mihajlović i dodala da je sve to uslov da bi do kraja ove godine mogla da bude uvedena i elektronska građevinska dozvola.

Naša opština je upravo jedna od pomenutih, kao pozitivan primer, o kojim je govorila ministarka Mihajlović.

Pirot je na ovom skupu predstavljao predsednik opštine mr Vladan Vasić, koji je i član predsedništva SKGO i član UO NALED-a.PRIMENA IZMENA ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI

Tekst A.Ć.

Foto: MGSI i SKGO

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker