Lokalna samouprava

Gradiće se kružni tok na raskrsnici kod Čerge

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić najavio je danas da će se na raskrsnici kod Čerge u naselju Nova Mala, graditi kružni tok, kako bi se povećala bezbednost učesnika u saobraćaju. Takođe, u ovom naselju trenutno ekipe Direkcije za izgradnju grada rade na tri gradilišta, na rušenju kuće koja zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa nije mogla biti rušena kada se gradila ulica, takođe asfaltiraju se trotoari u ulici Vojvode Putnika, a u Romskom naselju se radi na izgradnji igrališta za decu i fudbal i košarku.

-Dali smo ljudima obećanja i to upravo ispunjavamo. Mi smo ljudi koji drže reč i ispunjavamo sva obećanja koja damo našim građanima. Ovde neće biti nikakvih zgrada, već lepo igralište za decu i parkovska površina, a na zahtev stanara okolnih kuća napravićemo i okretnicu za automobile. Takođe, želim da najavim izgradnju kružnog toka kod raskrsnice Čerga. Imamo još malo imovinskih problema, ali u narednom periodu treba i to da bude rešeno kako bi ovde dobili lep kružni tok-kazao je Vasić.

gradonačelnika dočekala jabukama

-Direktor Direkcije Branislav Kostić kaže da radovi na rušenju kuće neće koštati ništa, izvodi ih preduzeće “Drumovi AD”. Vrednost investicije na izgradnji trotoara u ulici Vuka Pantelića je 3.2 miliona dinara. To je nastavak radova na asfaltiranju ulice kada je ova ulica asfaltirana i urađen deo trotoara do mesta zvanog Krst. Sada nastavljamo uređenje trotoara do naselja Kavak, ukupno 1.8 kilometara trotoara biće urađeno u ulici koja je jako frekfentna i mislim da će meštani biti zadovoljni-zaključio je direktor Kostić.

 

 

Gradonačelnika Vasića i njegove saradnike jabukama je dočekala meštanka Ankica Veljić, koja kaže da joj puno znači to što će ova veoma prometna ulica dobiti i trotoare.

-Super je sve. I radnici su super, nudimo ih kafom. Mnogo nam znači, uska je ulica a bez trotoara ništa-kaže baka Ankica uz reči hvale opštini što je održala reč i dovršila posao.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker