Lokalna samouprava

Gradi se “žila kucavica” industrijske zone u Pirotu

Saobraćajnica 1 – “žila kucavica” pirotske industrije uveliko se gradi. Izgradnja ove ulice, koju finansira Grad Pirot sa 40 miliona dinara, izuzetno je značajna za dalje širenje i funkcionisanje kompanije Tigar tyres, ali i za nove investitore na području Industrijske zone. 

Danas su radove na asfaltiranju Saobraćajnice 1 obišli gradonačelnik mr Vladan Vasić, direktor fabrike Autoguma Tigar tyres-a Petar Nikolić i direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Branislav Kostić.

Po Vasićevim rečima, značaj ove saobraćajnice je ogroman, a njenom izgradnjom otvara se prostor za nove investitore u Industrijsku zonu u Pirotu.

-Saobraćajnica 1 spaja ulicu Nikole Pašića sa Koridorom 10. To će dodano “otvoriti” Industrijsku zonu i svih proizvodnih pogona, pre svega Mišelina. Radimo dve trećine ove ulice, vrednosti 40 miliona dinara. Posao je izuzetno zahtevan, ostaće još 120 metara, imamo kompletnu projektnu dokumentaciju, obezbedili smo u budžet oko devet miliona dinara za to. Konkurisali smo ponovo  i kod Ministarstva privrede, ali bez obzira na to dobili pomoć ili ne, mi ćemo svojim snagama završiti posao jer je reč o izuzetno značajnoj saobraćajnici-kazao je gradonačelnik Vasić.

saobraćajnica 1 obilazak

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju Grada Pirota Branislav Kostić kazao je novinarima da je saobraćajnica širine sedam metara, javna rasveta je potpuno nova kao i vodovodna, kanalizaciona mreža.

-Izvođač radova je pirotska firma AD Drumovi, ostavljene su i “lepeze” za povezivanje nekih budućih saobraćajnica koje će se graditi-kazao je direktor Kostić.

Direktor fabrike Autoguma, u okviru Tigar tyresa, Petar Nikolić kazao je da ova saobraćajnica ima veliki značaj za kompaniju Tigar tyres, jer će značiti i zaposlenima s obzirom da kompanija u ovom delu ima novoizgrađeni veliki parking prostor, a značiće i samoj kompaniji jer će značajno olakšati i ubrzati kamionski saobraćaj.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de