Gradska hronika

U novi sistem grejanja u školama Grad ulaže 80 miliona dinara

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici dali su saglasnost na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu koje obuhvata zamenu postojećih kotlova na lož ulje kotlovima na biomasu i ugovorno isporučivanje toplotne energije u objektima Mlekarske škole “Obren Pejić”, OŠ “Sveti Sava”, OŠ “Dušan Radović” i OŠ”8.septembar”. 

– Ovo je prvi vid javno – privatnog partnerstva koje grad Pirot ostvaruje. U pomenute četiri škole uložićemo oko 80 miliona dinara, a ušteda koja se očekuje na godišnjem nivou je oko 12 miliona dinara. Ceo proces počeo je krajem 2014.godine i rađen je krajnje transparentno. Više puta je prolazio kroz skupštinsku proceduru, a dobijene su saglasnosti i nadležnih ministarstava, kao i državne Komisije za javno – privatno partnerstvo – rekao je nakon donošenja odluke, gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.

Pirot u narednom periodu očekuje još jedan projekat javno-privatnog partnerstva koji se odnosi na oblast javne rasvete, gde će biti uloženo oko 70 miliona dinara, sa jasna dva cilja, da se kvalitetnije osveti grad, ali i ostvare uštede.

Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker