Gradska hronika

Grad podstiče i pomaže samozapošljavanje

Podsticaje Gradske uprave Pirot za samozapošljavnje ove godine dobila su 102 lica. Prema podacima iz 2015 godine, 75% korisnika ovih subvencija i danas aktivno posluje, dok iz kategorije primalaca subvencije za teže zapošljiva lica, danas je aktivno 50%. Nacionalna služba zapošljavanja i Grad Pirot, godinama unazad imaju uspešnu saradnju, istakli su danas gradonačelnik Pirota mr Vadan Vasić i direktor filijale NSZ u Pirotu, Dragan Janačković.

-Moram da pohvalim našu lokalnu samoupravu koja svake godine izdvaja značajna sredstva za različite mere zapošljavanja. Ove godine za četiri mere izdvojeno je 16.5 miliona dinara. Mi kao filijala, trudimo se da budemo što bolji servis i pružimo neophodnu tehničku podršku – istakao je Janačković.

– Grad Pirot na različite načine podstiče zapošljavanje novih lica i efekat toga je svake godine sve veći. Pored ovih mera, godinama sarađujemo i sa nemačkom organizacijom HELP, a deo smo i pilot projekta dualnog obrazovanju. Čestitao bih svima i poležeo srećan i uspešan novi početak. Naša je želja da što veći broj korisnika, koristi naše mere, ali i mere NSZ – rekao je danas gradonačelnik Vasić.

O svim merama i podsticajima grada govorio je danas, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić. Pogledajte u video prilogu:

Svoje utiske nakon potpisivanja ugovora, sa medijima su podellili i budući preduzetnici. Pogledajte u video prilogu:

foto- video Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker