Lokalna samouprava

Grad Pirot u saradnji sa Koridorima Srbije uređuju prilaz gradu

Zahvaljujući dobroj saradnji Grada sa Koridorima Srbije i izvođačima radova na izgradnji Koridora 10 danas je počelo asfaltiranje deonice duge 2.2 kilometara od pružnog prelaza Božurato ka uključenju na magistralni put odnosno budućeg Koridora 10, čime će se urediti prilaz gradu iz pravca Dimitrovgrada. 

Danas je radove na asfaltiranje deonice od 2.2 kilometra obišao gradonačelnik Vladan Vasić sa zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem i direktorom Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Branislavom Kostićem.

-Ovo je posledica jedne lepe saradnje sa Koridorima Srbije. Ovo je ulaz u grad, od petlje Pirot-Istok  ka gradu, do novog lepog kružnog toka i Drugog ringa. Zahvaljujem se preduzeću Koridori Srbije i naravno izvođaču radova PZP-u iz Niša koji kvalitetno radi svoj posao. Osim ove deonice, sa Koridorima smo dogovarali i druge slične radove. Pre svega asfaltiranje dela regionalnog puta od Malog Mosta do kamenoloma Kitka, od Sadikovog bunara do sela Blato, zatim put od skretanja za Sukovo do Manastira Sveti Jovan Bogoslov i da se spoji selo Slavinja sa Izatovcima. Reč je o delovima regionalnih puteva ka Dimitrovgradu i Babušnici. Ako bi to sve realizovali tokom ove godine, a to se verovatno očekuje na jesen, uz sve radove koje realizuje Gradska uprava, ovo će biti još jedna više nego uspešna građevinska sezona kada je u pitanju asfaltiranje-kazao je gradonačelnik Vasić.

Asfaltiranje deonice na ulazu u gradu

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Pitam se samo kada ce ta lepa saradnja da renovira upropascene ulice Isidore sekulic,Vidlicku Visocki put pa i 22 divizije koje su takodje ti isti izvodjaci ruinirali do neprepoznatljivosti.Za ulicu Visocki put se vec culo da je svojataju putevi srbije ali to im ni malo ne daje za pravo da ugrozavaju zivot stanovnicima naselja Prcevac u ostalom kao ni jednom stanovniku gde ti isti izvodjaci prolaze.Od podignute prasine se ne sme nista ostaviti napolju niti izaci po lepom vremenu .O Spiranju podignute prasine ili izazvanom neredu necemo ni govoriti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker