Gradska hronika

Gimnazijalke najbolje na Književnoj olimpijadi

Naše gimnazijalke, maturantkinje Milica Panić i Dejana Nikolić, bukvalno su zablistale na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima, koju tradicionalno organizuju Ministarstvo prosvete i Društvo za srpskim jezik i književnost.

popbednice sa profesorkom jovanovic

Uz nesebičnu pomoć profesorke i  mentora mr Suzane Jovanović, osvojile su prva mesta u svojoj kategoriji, u žestokoj konkurenciji tridesetak vršnjaka i vršnjakinja iz cele Srbije.  Ova pobeda omogućava im da bez prijemnog ispita iz srspkog jezika i književnosti, upušu fakultet, što samo govori o značaju uspeha. Od ove istine , draža im je  činjenica da potiču iz kraja gde srpski jezik tradicionalno “hramlje” i za šta su vezane mnoge predrasude. Naravno ponosne su na svoju školu i profesorku.

-Ovo je treće po redu takmičenje na kome se pojavljuju najbolji srednjoškolci, a među njima i drugari iz filoloških i specijalnih gimnazija. Potajno smo se nadale uspehu, ali nismo otkrivale naša očekivanja- skromno kažu devojke koje će nastaviti da izučavaju književnost .

Profesorka Jovanović, ne krije zadovoljstvo što se  u Karlovcima i Vojvodini, koju mnogi nazivaju i Srpskom Atinom, aplaudiralo našim đacima, Gimnaziji i gradu Pirotu.

– Ovakvi naši đaci su pravi biseri i najbolji  reprezenti sredine iz koje potiču.  Ne bez razloga kažemo da je pirotska Gimnazija drugo ime za uspeh-kazala je u izjavi za Pirotske vesti profesorka Suzana Jovanović.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker