Obrazovanje

Gimnazija: Održana opštinska takmičenja iz geografije i srpskog jezika

Danas je u Gimnaziji Pirot održano Opštinsko takmičenje iz geografije. Na regionalni nivo takmičenja plasiralo se 20 učenika od prvog do četvrtog razreda. Regionalni nivo takmičenja (Nacionalna geografska olimpijada) održaće se 19.3.2022. u Beogradu.

U prvom razredu na regionalni nivo takmičenja plasirali su se: Minja Penčić, Petar Vidanović, Anđela Janićijev, Vasilije Jovanović, Miloš Rančić i Marko Rančić.

U drugom razredu na regionalni nivo takmičenja plasirali su se: Tara Stojanović, Sofija Minić, Vuksan Madić i Mihajlo Đorđević.

U trećem razredu na regionalni nivo takmičenja plasirali su se: Aleksandra Petrović, Dimitrije Durmišević, Uroš Jončić, Dunja Minčić, Đorđe Denković, Saar Baranes, Mateja Džunić i Nemanja Krstić.

U četvrtom razredu na regionalni nivo takmičenja plasirali su se: Veljko Ćirić i Mihajlo Tošić.

Mentori učenika su: Vesna Vidačić i Bratislav Krstić, profesori geografije.

Takođe danas, održano je i takmičenje iz srpskog jezika i književnosti za učenike svih razreda srednjih škola. Devetoro učenika Gimnazije Pirot izborilo je plasman za okružno takmičenje.

U prvom razredu na okružni nivo takmičenja plasirale su se: Anđela Janićijev, Minja Penčić, Anja Petrović i Staša Stojanović. Njihov mentor je: Biserka Kostić, profesor srpskog jezika i književnosti.

U drugom razredu na okružni nivo takmičenja plasirale su se: Marija Manić, Mila Rančić i Ana Stamenović. Njihovi mentori su: Jasmina Manić i Branka Tanović Savić, profesori srpskog jezika i književnosti.

U trećem razredu na okružni nivo takmičenja plasirala se: Kristina Stanković. Njen mentor je: dr Suzana Jovanović, profesor srpskog jezika i književnosti.

U četvrtom razredu na okružni nivo takmičenja plasirala se: Isidora Antić. Njen mentor je: dr Suzana Jovanović, profesor srpskog jezika i književnosti.

Centar za komunikaciju Gimnazije Pirot

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker