Gradska hronika

Gest za svaku pohvalu – vratio telefon vlasniku

Da ljudska dobrota još uvek postoji, pokazao je i primer Aleksandra Nikolića, radnika Tigar Tajersa. Naš mladi sugrađanin je na veznom traktu, pronašao ortopedski steznik i mobilni telefon i vratio vlasniku.

– Čim sam primetio telefon i ortopedski steznik na ogradi, ispred Sportskog saveza, pomislio sam da je tu vlasnik. Kancelarija je bila zaključana pa sam ušao u kozmetički salon „Sklad“ i upitao zaposlene nije li neko od njihovih mušterija zaboravio telefon i steznik dok je čekao masažu. Ostavio sam ga u salon i zamolio da ga vrate onom ko ga je izgubio. Mislim da bi to uradio svaki pošteni građanin u ovakvoj situaciji. Kasnije, u toku dana, saznao sam da je pomagalo i telefon stigao u ruke vlasnika što me je posebno obradovalo. Smatram da sam uradio nešto sasvim uobičajeno, kaže ovaj skromni momak.

gest aleksandar nikolić
Aleksandar Nikolić

Inače, vlasnik telefona i steznika je Valentina Bačević. Izgubljene stvari dobila je od Mirne Čampe, zaposlene u „ Sladu“, koja je obavestila da ih je neko ostavio u ovom salonu. Naravno, ovim putem vlasnica se javno zahvaljuje poštenom nalazaču, koji je u utorak došao u redakciju nedeljnika “Sloboda”, gde vlasnica telefona radi,  i ispričao ono što mu se dogodilo dan ranije. Gest za svaku pohvalu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker