Politika

Gašić, Dačić i Vasić pozvali Piroćance da podrže kandidaturu Aleksandra Vučića


Večeras je u prepunom holu Doma vojske u Pirotu održana velika predizborna konvencija Srpske napredne stranke na kojoj su birače pozvali da u nedelju podrže kandidaturu Aleksandra Vučića Bratislav Gašić, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, ali i lider Koalicije za Pirot Vladan Vasić, kome teče četvrti uzastopni mandat na mestu gradonačelnika Pirota. 

Bratislav Gašić, visoki funkcioner Srpske napredne stranke kazao je Piroćancima u prepunoj sali Doma vojske da je jedini garant da možemo da nastavimo da sređujemo i uređujemo Srbiju – Aleksandar Vučić.

-Ja znam koju svetinju branim, za mene je svetinja Srbija. Ono što želim da svi mi ostavimo svojoj deci jeste zdrava zemlja, slobodna zemlja, uređena i dobra zemlja. Jedini garant da možemo da nastavimo da Srbiju sređujemo i uređujemo jeste čovek koji je to u prethodne tri godine i pokazao na delu, to je Aleksandar Vučić. I zato tu svetinju branimo u nedelju, a branimo je tako što ćemo u nedelju podržati Aleksandra Vučića. Nemojte da budete sigurni, jer nismo još pobedili, pobeđuje se u nedelju u 20 sati. Da ne bude, lako ćemo. Tog dana niko od nas nema prečih poslova nego da izađe na biralište, da povede svoju porodicu, kumove, prijatelje i glasa broj 6. To nam je jedini zadatak-kazao je Gašić.

Lider Socijalističe partije Srbije Ivica Dačić takođe je kazao da snažno podržava kandidaturu Aleksandra Vučića.

-Mi smo ovde došli svi iz različitih stranaka, ali najvažnija kategorija su građani Srbije. Mislim da mi sada ovde kada govorimo o Vučiću ne govorimo u ime naših stranaka, već govorimo o tome šta je najbolji interes Srbije. Iz tog najbolje interesa Srbije, a to je da Srbija bude jaka, poštovana, da ima svoj plan, da se sačuva stabilnost, sigurnost, da se otvore perspektive za mlade ovde, zbog svega toga mi smo doneli odluku da naš zajednički kandidat bude čovek koji uživa najveću podršku naroda, a to je Aleksandar Vučić-kazao je lider SPS-a Ivica Dačić.

Lider Koalicije za Pirot mr Vladan Vasić kazao je da je Pirot mnoge projekte proteklih godina realizovao u partnerstvu sa Vladom Srbije zbog čega, kako je kazao, želi da 2. aprila da doprinos pobedi Aleksandra Vučića. 

-Pirot je mnoge rezultate koje ima u proteklih nekoliko godina postigao zajedno sa Vladom Srbije. Pirot je zahvaljujući inicijativi premijera dobio status grada, gradi se Koridor, zajedno smo gradili most na Drugom ringu, zajedno sa ministrom Udovičićem i Vladom Srbije smo otvorili najmoderniji Zatvoreni bazen u Pirotu i želimo da još više radimo i naravno da sarađujemo sa premijerom, predsednikom i vodećom strankom. Idealne situacije ne postoje i mnogi koji su nesposobni traže izgovore. Ovakve situacije zahtevaju sposobne vođe, ljude koji imaju hrabrost, ljude koji imaju odgovore. U ovim teškim vremenima Vučić je pokazao da je čovek koji ima odgovore i vrlo je jasan stav, drugog aprila Koalicija za Pirot i ja lično pozivamo sve naše simpatizere, kojih u Pirotu imamo na hiljade, da daju svoj doprinos, zaokruže Vučića, jer pobeda se ostvaruje 2. aprila u 20 časova-kazao je Vasić.

Prisutnima se obratila i načelnika Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, koja je podsetila da je veliki broj infrastrukturnih projekata realizovan upravo zahvaljujući naporima Vlade Srbije. Osim infrastrukture, po njenim rečima, zahvaljujući Vladi Srbije sačuvana je i kompanija “Tigar AD”, koja zapošljava 2.500 radnika.

 

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker