Gradska hronika

Galerija:majstori na jednom mestu!

U okviru kulturnog leta, u Galeriji “Čedomir Krstić”, otvorena je izložba slika “Poetika i sudbina 20.veka”. Reč je o postavci od 44 slika, najznamenitijih srpskih i jugoslovenskih autora prošloga veka.

izlozba1

Pomenuta ostvarenja su vlasništvo Galerije Doma vojske u Beogradu i samo su deo  ukupnog fundusa od preko 1.500 slika. Među  39 autora,  su Petar Lubarda, Sava Šumanović, Peđa Milosavljević, Lazar Vujaklija, Marko Čelebonović,Vlah Bukovac, Milić od Mačve, Jovan Bijelić,Krsto Hegedušić, Đorđe Andrejević Kun,Sreten Stojanović,  Alaksandar Tomašević,Marina Tatralja i mnogi drugi.

izlozba

-Do sada smo imali izložbe značajnih autora, ali samo pojedinačne-samostalne, Ovo je fantastična prilika, da  na jednom mestu, istovremeno vidimo dela više  poznatih majstora iz prve i druge polovine prošloga veka. Autor izložbe je znameniti Nikola Kusovac-kazala je Radmila Vlatković, direktorka Galerije.

izlozba2

Izložbu su otvorili   Borko Lepojević i Jelena Knežević iz Medija centra Doma vojske u Beogradu, koji su konstatovali da  su mnogi značajni autori, prošloga veka  svoja dela poklanjali toj ustanovi koja i na ovaj način brine u svom narodu, odnosno o njegovoj kulturi. Postavka je do sada bila u više gradova Srbije, a u Pirotu je do  25.jula.

iiz

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker