Stara planina: I leti za transport koriste sanke

Podelite

Meštani staroplaninskog sela Topli Do, jednog od najzabačenijih sela na Staroj planini i danas, kao što se to radilo vekovima unazad, za prevoz ogreva, sena i drugih potrepština koriste sanke. Čak i leti, sanke se mogu ponekad videti na toplodolskih makadamima.

Vredni Toplodolci kažu da je reč o veoma praktičnom prevoznom sredstvu koje može lako da preveze seno sa udaljenih imanja, često teško pristupačnim do sela.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1