Gradska hronika

Film “Pirot – grad koji traje” – iskorak u promociji grada

Sinoć je u sali Doma kulture održana projekcija filma “Pirot – grad koji traje”. Piroćanci su uživali u polučasovnom dokumentarnom filmu i velikim aplauzom pozdravili trud lokalne samouprave da se i na ovaj savremeni način prezentuju potencijali našeg grada. Program je vodila novinarka RTS-a, Piroćanka, Jasmina Rakočević, koja je nakon filma razgovarala i sa akterima filma. 

Sve prisutne u sali pozdravili su gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, Prim.dr Milan Colić, Svetislav Kari Pešić, Milena Tošić, Dragan Kostić, Slavica Ćirić, Dalibor Tošić, Radmila Vlatković, Dragoljub Zlatković, kao i reditelj filma Željko Mirković i direktor filma Boban Mitić.

– Mislim da smo ovim filmom na jedan novi način predstavili Pirot i sve njegove vrednosti. Ovim filmom smo iskoračili u propagandi o gradu na jedan moderan način. Želeli smo da napravimo film koji će da traje, sa Piroćancima koji traju i koji su dokazani u svojim profesijama. Film će biti preveden na nekoliko jezika i siguran sam da ćemo imati veliki efekat od ovog projekta – izjavio je gradonačelnik Vasić nakon projekcije filma.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker