Ostale vesti

Filijala NSZ:Značajno smanjena nezaposlenost u okrugu

Direktor  pirotske Filijale NSZ Dragan Jenačković, rekao je danas da je nezaposlenost na području Pirotskog okruga značajno smanjena uz pomoć raznih programa zapošljavanja.

-Prvi put smo broj nezaposlenih u Pirotu smanjili na brojku ispod 6000 i ona sada iznosi 5930, u Dimitrovgradu je trenutno 1300, u Beloj Palanci 1600 i u Babušnici 1190 radnika-rekao je Jenačković, dodajući da je u razne programe zapošljavanja NSZ sa lokalnim vlasima u Pirotskom okrugu uložila preko 110 miliona dinara. Reč je o programima samozapošljavanja, stručne prakse, javnih radova i obukama na zahtev poslodavaca, za koje poslodavci nisu pokazali naročito interesovanje.

Na evidenciji NSZ nema dovoljno tekstilaca;šivača i krojača,. limara, mašinaca za kojima je potražnja konstantna. Zorica Savić, koja je zadužena za obrazovanje odraslih kaže da  će se u narednom periodu animirati poslodavci kako bi istakli zahtev za obuke i prekvalifikacije radnika, dok je Suzana Đorđević, načelnik Odeljenja za posredovanje  obavestila zainteresovane sa područja Pirotskog okruga da mogu konkurisati za informatičku obuku za “IT” sektor i to u Nišu, pošto Pirot nije na spisku od desetak srpskih gradova u kojima se ova obuka organizuje,. Onima koji  budu primljeni za ovaj vid obuke, biće plaćeni putni troškovi uz akdekvatnu dokumetaciju.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker