Ostale vesti

Falkenštajneru obećali put do Stare planine

Ministar trgovine, turizma i usluga Rasim Ljajić izjavio je da je hotelskom lancu “Falkenštajner” obećano da će država uraditi putne pravce do Stare planine.

image

Predstavnici Falkenštajnera, lanca hotela koji je do nedavno upravljao hotelom na Staroj planini, sastali su se u petak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a Ljajić je naveo da je to bio dobar sastanak na kome razgovaralo o mogućnosti za zakup i o perspektivama Stare planine i drugim destinacijama.

Lanac je, kako je dodao, izrazio spremnost da učestvuje u javnom pozivu za davanje u zakup hotela na Staroj planini, ali i interesovanje za nove investicije na tom prostoru, s obzirom da oni Staru planinu vide kao ozbiljnu destinaciju.

Ljajić je za RTS rekao da je u toku formalno-pravna procedura za objavljivanje javnog poziva za davanje u zakup hotela na Staroj planini, koja bi trebalo da se završi u roku od sedam do deset dana.

“Želimo da sve bude transparentno i pravno čisto”, kazao je Ljajić.

Krajem prošle godine Falkenštajner je raskinuo ugovor o upravljanju hotelom Stara planina. Kako je ta kompanija tada saopštila, do raskida je došlo jer JP Stara Planina nije ispunjavalo obaveze, kao i zbog promene direktora koji je vodio hotel na predlog Falkenštajnera.

Hotel sa četiri zvezdice Stara planina na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine. Vlada Srbije je u izgradnju hotela, koji je bio završen za 13 meseci, uložila više od 30 miliona evra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u petak sa predstavnicima kompanije Falkenštajner i informisao ih da će biti raspisan tender za zakup hotela na Staroj planini.

Predstavnici Falkenštajnera rekli su da će se prijaviti za učešće na tenderu i da su zainteresovani zakup hotela, ukoliko njihova ponuda bude najbolja.

Odgovarajući na pitanje da li je moralo da dođe do toga da ova kompanija najavi da će se povući sa Stare planine Ljajić je rekao da njeno povlačenje sigurno ne bi bilo dobra vest ali da “sada postoji pozitivan smer saradnje”.
Izvor: B92, Beta, Tanjug

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker