Gradska hronika

Falkenštajner se povlači sa Stare planine

Kompanija “Falkenštajner” obavestila je svoje poslovne partnere, turističke agencije i saradnike da je, kako se navodi u zvaničnom dokumentu, zbog nepoštovanja ugovornih obaveza od strane JP “Stara planina” raskinut ugovor o upravljanju hotelom na Jabučkom ravništu na Staroj planini.

Kako se navodi u  dokumentu dostavljenom Pirotskim vestima, potpisanom od strane Jasne Ćurković, člana uprave grupacije “Falkenštajner”, operater hotela na Staroj planini “Falkensteiner hotelmanagement” DOO bio je prinuđen da 23.12. 2015. godine raskine Ugovor o upravljanju od 16. 05. 2012. godine, gde je brend Falkensteiner bio garant kvaliteta i turističkih usluga i operativnog upravljanja turističkim kompleksom i hotelom na Staroj planini. Efektivno upravljanje bilo je onemogućeno promenom direktora, odnosno brisanjem iz registra zakonskog zastupnika g. Aleksandra Vasiljevića, dana 17.11. 2015. godine, koji je upravljao hotelom na predlog Falkensteinera kao operatera-navodi se u obaveštenju kompanije Falkensteiner.

 

falkenstajner

 

Kompanija “Falkensteiner” preuzela je upravljanje hotelom na Staroj planini 2012. godine potpisivanjem ugovora sa Vladom Srbije, koja je i finansirala izgradnju hotela i skijaških kapaciteta na Staroj planini.

Kako saznaju Pirotske vesti, uprkos ovim dešavanjima, hotel na Staroj planini, kao i skijaški kapaciteti normalno će raditi u narednom periodu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker