Ostale vesti

Etno i glamurozno – modna revija Silvane Tošić

Modna revija “Etno glamur” Silvane Tošić priređena je sinoć u prepunom holu Doma kulture. Dvadesetak novinarki lokalnih medija, studenti i omladinci našli su se u ulozi modela na ovoj reviji. Oni su nosili tunike, haljine i košulje, koje je kreirala Silvana Tošić, dugogodišnja novinarka Dopisništva RTS-a iz Pirota. Publika je bila u prilici da vidi oko trideset kreacija.

image

Nesvakidašnja kombinacija tradicionalnog i modernog, srpskog pamučnog platna i prepoznatljivih ćilimarskih detalja i šara, odlično je prihvaćena je pozdravljena od strene publike. U publici su se našla i poznata lica javnog servisa Srbije, Vesna Radosavljević i Zorana Koršoš Nikolić, kao i gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

image

– Videli smo kako izgleda kada neko živi svoj san, a da to prevazilazi granice ličnog. Ovo je važno  ne smao za Pirot, nego i za baštinu čitave Srbije -rekela je Vesna Radosavljević.

image

– Odrasla sam u ćilimarskoj porodici i na neki način osećala sam da imam obavezu da šare pirotkog ćilima, o kojem sam često izveštavala, predstavim publici na jedan savremen način. Ovo je program u slavu ćilima i u slavu naših ćilimarki. Šare pirotskog ćilima su fascinantne, uvek atraktivne i imaju neku posebnu magiju – izjavila je Silvana Tošić.

image

Silvana kaže da je ideja nastala kada je želela da kupi odevni predmet sa šarama pirotskog ćilima i kada je uvidela da nista slično ne može nabavi. Pošto je kreiranje njen hobi, iskoristila je stari šal sa motivima pirotskog ćilima i napravila prelepu haljinu.

image

Radmila Vlatković, istoričar umetnosti, je pre početka revije rekal da Silvanin poduhvat treba predstaviti i da su kreacije sa ćilimskim šarama praktično neiscrpke i da je ovo dobar način za promociju našeg kraja.
-Uz čuveno pirotsko jagnje, peglanu kobasicu i kačkavać, ćilim je zaštitni znak ovog kraja – rekla je direktorka Galerije, Radmila Vlatković.

image

Silvani su oko realizacije ideje pomogli Radmila Vlatković, Saša Branković, Dragan Panić, kolege iz RTS-a i lokalnih medija i mnogi drugi.

image

image

image

Foto: Miloš Stojanović

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker