EPS: Projekat prevođenja Toplodolske reke “nije aktivan”

Izvršni direktor EPS-a za proizvodnju Sava Bezmarević danas je prilikom posete HE Pirot izjavio da se na projektu prevođenja Toplodolske reke u Zavojsko jezero trenutno ništa ne radi i da taj projekat “nije aktivan”. 

Toplodolska reka molitva

Kako je Bezmarević kazao za TV Pirot, sve što se bude radilo u budućnosti radiće se u dogovoru sa lokalnom zajednicom, meštanima na čiji život utiče takav projekat, tako da se bez toga ništa neće raditi, konstatovao je Bezmarević.

Meštani Temske su zbog aktiviranja projekta prevođenja Toplodolske reke organizovali proteste i najavili da ni po  koju cenu neće dozvoliti da se ovaj projekat realizuje jer će, kako su kazali medijima, reka za njih znači život. Prevođenju Toplodolske reke usprotivili su se i stručnjaci – biolozi, ali i aktivisti i zaljubljenici u prirodu.

 

 

2 Komentara

 1. Aleksandar Jovanović Ćuta

  08.09.2017. at 20:58

  Kude si be Savo Bizmareviću izvršni direktore EPS-a za proizvodnju.
  Zašto lepo ne kažeš narodu da od tunela nema ništa pa da se razilazimo za sva vremena.

  Ps. Bilo mi je neobično odvratno družiti se sa Vama proteklih 9 meseci.

  Pozdrav, Ćuta.

 2. Саша

  11.09.2017. at 09:47

  Најзад да се дозову памети. Међутим, треба зауставити и обуставити све планиране радове и игзградње мини електрана на рекама на целој Старој планини. Цео свет (бар онај коме ми тежимо)данас чува своје реке и природна добра, једино смо ми мајстори да све то уништимо зарад неког малог профита и то појединца.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar