Korona virus

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA VANREDNA SA TENDENCOM STABILIZACIJE

Kako javljaju iz Zavoda za javno zdravlje u Pirotu, u dane vikenda registrovana su 32 pozitivna novoobolela laboratorijski potvrđena pacijenta na području Pirotskog okruga., najviše u Beloj Palanci – 12, Pirotu – 11, Dimitrovgradu pet i Babušnici četiri. 

U dane vikenda dato je 29 prvih, 23 druge  i  125 trećih doza vakcina protiv covid-a u okrugu. U ovom epidemijskom talasu od  03.07.2021. do danas registrovano je 5697 pozitivnih lica. U oktobru je registrovano  2439 pozitivnih lica, u novembru  1207, što je za 50% manje u odnosu na oktobar, od početka decembra 157.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

U dane vikenda  je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno je 143 pregleda od kojih su 82 prva i 61kontrolni. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljeno je 178 pregleda od kojih je 125 prvih  i  53 kontrolna .

U Opštoj bolnici Pirot leče se 34 obolela lica od Kovid-a 19, i to 16 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 10 iz Babušnice, 4 iz Bele Palanke, 1 iz Beograda. Preminula tri lica, dva iz Pirota, 1 iz Dimitrovgrada, nevakcinisani.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao VANREDNA .

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker