Sport

Emir Bekrić otvara Božićnu školu

Božićnu školu koja se po tradiciji održava u vreme zimskog raspusta ove godine otvoriće jedan od najuspešnijih srpskih sportista Emir Bekrić.

-Danas nam je stigla zvanična potvrda da će Emir Bekrić biti naš gost na otvaranju ovogodišnje Božićne škole-kazao je Pirotskim vestima direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević.

Emir je učestvovao na Olimpijskim igrama u Londonu gde se plasirao u polufinale. Na Evropskom prvenstvu 2012 je osvojio srebrnu medalju. u 2013. je osvojio 1. mesto na EP za mlađe seniore i 3. mesto na Svetskom prvenstvu.

DSC_9716

Prošle godine Božićnu školu je otvorio proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić.

Božićna škola je besplatna za sve pirotske osnovce i predstavlja najmasovniju školu sporta u Srbiji. Ovaj koncept počeli su da kopiraju mnogi gradovi u Srbiji. Svake godine u radu Božićne škole učestvuje najmanje 2.000 pirotskih osnovaca.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

foto:Atletski savez Srbije, Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ovo im je odličan potez. Jednostavno, nisu mogli naći boljeg promotera. Emir je oličenje borca i čoveka koji se ne takmiči samo da bi osvojio neko odličje, imam utisak da on doslovno živi atletiku, da diše u ritmu u kome trči i preskače prepone. Eeeee kad je tako onda i uspeh dolazi sam po sebi. On nežuri u salvu, ona dolazi po njega, a pošto je nije jurio podnosi je sa neverovatnom lakoćom, smirenošću i jednostavnošću.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker