Obrazovanje

Ekonomska škola učesnik projekta “Zelene veštine za ekološki svesnu omladinu – obuka za mlade”

Program Evropske unije Erazmus + odobrio je finansiranje projekta čiji je učesnik i Ekonomska škola Pirot. Naziv projekta je “Zelene veštine za ekološki svesnu omladinu – obuka za mlade.“ Aktivnost projekta obuhvata mobilnost učesnika i učešće u obuci koja će se održavati u Sofiji, a koja uključuje 35 učesnika iz 15 organizacija, među kojima su i dve profesorke Ekonomske škole Pirot.

Pored predstavnika Ekonomske škole Pirot, u projektu učestvuju i predstavnici iz Španije, Portugalije, Gruzije, Letonije, Estonije, Turske, Rumunije, Ukrajine, Severne Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine. Osnovni cilj projekta je profesionalni razvoj omladine i njihovo učešće u borbi protiv klimatskih promena, primena inovativnih ekoloških pristupa i prakse, kao i promocija zaštite životne sredine. To je, takođe, i prilika za učesnike da razviju “zelene veštine“, da unaprede svoj rad promovišući ekološki održivo i odgovorno ponašanje mladih u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Realizacija projekta trajaće u narednih 6 meseci, a konkretna mobilnost planirana je za vremenski period 31.oktobra do 06. novembra 2021.godine. Uticaj projekta biće vidljiv i jednako važan kako za same učesnike i Školu, tako i za lokalnu zajednicu. Na ovaj način Ekonomska škola Pirot će, takođe, poboljšati svoje kapacitete, atraktivnost i međunarodne dimenzije Škole kroz razvoj i implementaciju Evropskog plana razvoja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker