Obrazovanje

Ekonomska škola u Pirotu učesnik projekta “Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost

Program EU “Erazmus +” odobrio je finansiranje projekta pod nazivom “Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost”. Učesnici projekta su mladi ljudi iz Turske , Ukrajine, Bugarske, Severne Makedonije i učenici Ekonomske škole u Pirotu. U periodu od 20. do 27. oktobra ove godine implementirana je glavna aktivnost projekta. Četiri učenika Ekonomske škole u Pirotu, u pratnji svog profesora, boravila su u Gabrovu, u Bugarskoj.

Realizovane su interaktivne sesije za razvoj digitalnih veština i poboljšanje pismenosti, interaktivne igre za podsticaj timskog rada, takmičarskog duha i prijateljstva, razvijale su se kreativne, digitalne, jezičke i komunikacijske veštine, promovisana je međukulturalna komunikacija i jednakost, interaktivne situacije u kojima su učesnici bili direktno uključeni u proces korišćenja, stvaranja i deljenja digitalnih alata za potrebe mladih u različitim oblastima kao što su kultura, sport, obrazovanje, zaštita životne sredine itd.

Ovo je drugi projekat u okviru Programa “EU Erazmus +” koji su realizovali učenici i profesori Ekonomske škole u Pirotu. Time je još više poboljšan kapacitet, atraktivnost i medjunarodna dimenzija Škole kroz razvoj i implementaciju Evropskog plana razvoja.

.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker