Sport

Ekolimpijada u Pirotu

U utorak, 02.06.2015., sa početkom u 12.00h, na centralnom gradskom trgu u Pirotu biće održana EkOlimpijada“ pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“.

Cilj „EkOlimpijade“ je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.

vrtic_4

„EkOlimpijsko igralište“ je sportsko-ekološka radionica u kojoj će posebna pažnja biti posvećena očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti.Glavna tema biće uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada a u vezi toga škola će na poklon dobiti kante za reciklažu.

Igra „Eko fudbal“ podrazumeva takmičenje između mešovitih muško-ženskih timova, a učesnici uče da  razmišljaju o fer pleju i korektnosti tako što pravila igre određuju igrači na licu mesta.

U delu programa “Olimpijska aleja” biće posađeno pet stabala koja predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Stabla će biti posađena u dvorištu osnovne škole u selu Krupac, sutra, u utorak 02.06.2015. u 11.00h. Takođe, u okviru posete školi, naš partner kompanija Coca-Cola pokloniće sportske rekvizite u vidu lopti za fudbal, košarku i odbojku.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Projekte edukacije mladih Olimpijskog komiteta Srbije već drugu godinu za redom podržava i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker