Gradska hronika

Ekipe “Komunalca” bacile sedam tona soli

Ekipe “Komunalca” koje su od samog početka padavina na terenu bacile su na gradske saobraćajnice, kao i mostove i trotoare sedam tona soli, kazao je za TV Pirot direktor ovog preduzeća Boban Tolić. Svi raspoložili kapaciteti ovog preduzeća su na terenu već par dana, a “Komunalac” raspolaže i sa dovoljno mehanizacije kao i sa dovoljnim zalihama soli za ovu zimsku sezonu.

Po njegovim rečima, zbog veoma niskih temperatura, nije postignut željeni efekat s obzirom na činjenicu da so deluje na temperaturama većim od -5 stepeni, a spoljašnja temperatura je poslednjih dana dostizala i -12 stepeni.

screenshot_2016-01-03-14-22-07.png

-Nije bilo za sada nekih većih nezgoda što pokazuje da smo nešto učinili i da su ljudi bili oprezni. Upravo oprez je ono što je neophodno, pešaci moraju da vode računa o tome kakvu obuću nose, dok je za vozače neophodna zimska oprema. U čišćenje ulica uključeni su svi kapaciteti, i radnici Zelenila kao i zaposleni u Parking servisu, imamo dovoljan broj vozila, svi su na terenu, imamo i dovoljne količine soli, jedino što je potrebno i da nam vreme ide malo na ruku-kaže direktor Tolić.

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Pa oni su kroz veliki deo ulica napravili samo problem stanovnicima jer su kao ocistili i umeto da izguraju sneg ostavili pred ulazima bedeme a neke ulice samo procesu,po gotovu ulice u koje ni ulicni cistaci ne zalaze ni leti kamo li pa sada moja ulica vise od 8 godina se ne cisti tj ne ulaze cistaci nikako,a placamo kao da smo u velegradu

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker