Sport

Džudisti uspešni na Prvenstvu Srbije u Beogradu

Juče je u hali Šumice u Beogradu održano prvenstvo Srbije za kadete i kadetkinje u džudou.
Na ovom takmičenju nakon kvalifikacija pre dve nedelje su učestvovala dvojica naših takmičara u kategoriji do 81 kg, kažu u Džudo klubu Pirot.


I ove godine kao i na prošlogdišnjim prvenstvu Srbije za kadete smo ostali smo bez bronzane medalje.Nasi takmicari zahvaljujuci dobrom plasmanu na kvalifikacijama su bili slobodni u prvom kolu.
Veljko Dečić je zavrsio na sedmom mestu dok je Nikola Manić u borbi za bronzanu medalju izgubio od takmičara iz Zrenjanina.Upravo ova borba je bila veoma naporna i nakon 4 minuta gde je rezultat bio neresen takmičari su ušli u zlatni bod i nakon 3 minuta borbe u njemu protivnik je bacio naseg takmicara i pobedio na wazari.Cinjenica je da je nas takmicar bio bolji, aktivniji sa vise pokusaja da obezbedi poen ali nedostatak iskustva i umor je verovatno ucinio svoje.


Celo prvenstvo je bili izuzetno organizovano ali i po kvalitetu takmicara podjednako.Vrlo se lako moglo desiti i da Nikola Manić bude ucesnik finala.
Na kraju mogu da budem zadovoljan takmicara,dali su sve od sebe obojica i ne bi bilo nezasluzeno da su se obojica domogli medalje.
Čestitam obojici i nije mala stvar u ovakvoj konkurenciji biti 5 i 7 kadet u Srbiji.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker