Lokalna samouprava

Dvorišta kompleksa zgrada u naselju Senjak u potpuno novom ruhu, danas počelo asfaltiranje

Uređeno je 5.000 metara kvadratnih prostora oko zgrada u Senjaku

Danas su počeli završni asfalterski radovi na uređenju dvorišta kompleksa zgrada u naselju Senjak. Radove je obišao gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Ćirićem. Vasić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da ovaj kompleks zgrada dobija potpuno uređeno dvorište, i sa prednje i zadnje strane, potpuno novu rasvetu, a pozvao je stanare tih zgrada da razmišljaju i o poboljšanju energetske efikasnosti ovog kompleksa s obzirom da Grad ima Fond za energetske efikasnost iz koga se uređuju fasade na velikom broju zgrada širom grada.

Gradonačelnik je kazao da je bilo dosta problem prilikom realizacije ovog projekta poput odvodnjavanja, kišne kanalizacije, rasvete, omogućavanje pešačke komunikacije i mnogo drugih stvari.

-Ove zgrade, koje su dosta stare, sada su dobile na vidljivosti na neki način i pozivam stanare da se dogovore da sredimo fasade. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara, oko 2.600 metara kvadratnih je asfalta, 1.800 metara kvadratnih behatona, ima i zelenila, nove rasvete, rešeno je odvodnjavanje, kišna kanalizacija, zelenilo će se dodatno doraditi i obnoviti, a ljude molim da sutra čuvaju svoje zelene površine a mi ćemo se potruditi i da ih malo zaštitimo-kazao je Vasić.

Parking 1: 987m2

Parking 2: 674m2

Parking 3 (sa saobraćajnicom): 769m2

Stanar ovog kompleksa zgrada Ljubiša Tošić kazao je novinarima da je prezadovoljan kako sada izgleda čitav ovaj deo grada.

-Pet godina sam ovde, kad sam došao bilo je prilično neuređeno, zapušteno, sada je potpuno drukčije, zaista je izuzetno uređen ceo prostor oko zgrada-kaže Tošić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker