Politika

Dveri: Kredit sa MMF je novi ugovor sa đavolom

Novi trogodišnji aranžman sa MMF, Dveri smatraju produbljivanjem ekonomsko privrednog ropstva Srbije i celokupnog naroda, navodi se u saopštenju ove organizacije.
Logo-Dveri-beli-2014I dok su republički i lokalni organi vlasti prepunjeni parazitski -stranačkim kadrovima, a penzioneri sve ugroženiji, vlada u ime građana potpisuje akt o novom zaduživanju. Zarad ispunjenja kreditnih uslova MMF – a, otela je upravo od nasiromašnijih, koji će neminovno postati još siromašniji zbog stalnog uvećanja duga.
Da stvar bude još gora, novac od aranžmana biće iskorišćen ne za podršku privredi, već za odbranu dinara. To možemo razumeti samo kao izrugivanje zdravoj pameti, jer je guverner NBS Jorgovanka Tabaković potrošila već milione neuspešno braneći kurs dinara. Samo je u toku 2014. godine NBS potrošila oko 1,5 milijardi evra za odbranu kursa dinara! Uludo bačene pare moraće ipak da vraćaju buduće generacije.
Posle tri i po decenije iskustva sa MMF, još se nismo dozvali pameti, pa nas feketićki heroji ubeđuju da je ovo dobro za nas – iako ništa što smo radili sa MMF-om nije izašlo na dobro.
Katastrofalne posledice će uticati da se odliv stanovništva iz nerazvijenih opština ubrza, pošto će mladi imati sve manju priliku da dođu do posla i pokažu svoje mogućnosti. Ostaće samo onaj kadar, koji zbog odanosti lokalnoj ili republičkoj vlasti zadržava privilegovani status u zapošljavanju. Svi ostali će pravo na hleb morati da potraže na nekom drugom mestu. Među takvim sredinama nažalost nalazi se i Pirot, te neka niko ne pomisli da nema ništa sa MMF – om.
Ako se ne osvestimo i ne počnemo gledati stvari na srpski način,kroz interes građana i ne počnemo izgrađivati srpske institucije države, dogodiće nam se ekonomski kolaps, separatizam u Vojvodini, Raškoj oblasti, Pčinjskom kraju, a možda će pojedine grupacije koje ovaj kraj otvoreno nazivaju „Bugarskim Zapadnim pokrajinama“ tražiti i Pirot.
Vučić je upravu da je aranžman sa MMF „nedvosmislen dokaz da je Srbija na dobrom putu“, ali da – nestane. Dolazi proleće. Vreme je za buđenje. Ili nas neće biti.

Pokret Dveri, Povereništvo Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker