Obrazovanje

Dve velike zlatne i dve zlatne medalje za Mlekarsku školu

Kao uvertira ovogodišnjeg 88. međunarodnog Poljoprivrednog sajma koji se tradicionalno održava u Novom Sadu, održano je takmičenje u kvalitetu prehrambenih proizvoda.

mlekarska škola pirot novi proizvod

Mlekarska škola „Dr Obren Pejić“ iz Pirota je učestvovala u kategoriji mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda sa četiri proizvoda: pirotski kačkavalj od kravljeg mleka sa geografskom oznakom imena porekla, pirotski kačkavalj mešanac, beli sir-kravlji i beli sir koziji. Svi proizvodi kojim se predstavila Mlekarska škola ocenjeni su visokim ocenama. Dve velike i dve zlatne medalje će krasiti prostorije Mlekarske škole iz Pirota, kao dokaz održivosti kvaliteta proizvoda mlekarske radionice. Od ostalih proizvoda kji su učestvovali na takmičenju, posebno se izdvojio pirotski kačkavalj od kravljeg mleka sa geografskom oznakom imena porekla, koji je ocenjen maksimalnim brojem bodova 100/100.

Podsetimo se da je ovogodišnji 88. međunarodni Poljoprivredni sajam u Novom Sadu planiran za period od 18-24. septembra, kada bi tebala biti izvršena zvanična predaja nagrada.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker