Sport

Dve bronze za pirotske džudiste na turniru u Skoplju

U Sportskom centru “Boris Trajkovski” u Skoplju  održan je Četvrti medjunarodni judo turnir “Mioki open”.Na ovom turniru je ucestvovalo oko 400 takmicara iz 12 dražava iz našeg okruženja.
IMG_3116Pirotski klub predstavljalo je 4 takmičara.
-Kao i do sada i ovog puta smo se našli na pobedničkom postolju.Osvojili smo dve bronzane medalje. Jovana Janković u kategoriji do 63 kg osvojila je bronzanu medalju i to za seniorke jer je kao juniorka nastapala u seniorskoj konkurenciji. Drugu medalju je osvojio Dimitrije Jovanović.  U kategoriji starijih pionira do 73 kg bio je odličan i zasluženo osvojio bronzu. Ostala dva takmičara nisu osvojili medalje.Diana Bogojević je dobila prvu borbu ali je u drugoj izgubila dok je Veljko Denčić u prvoj borbi odustao od takmičenja po preporuci lekara zbog krvarenja iz nosa-kaže trener pirotskih džudista Dragan Zdravković i dodaje da je ovo bilo još jedno uspešno izdanje naših takmičara.

IMG_3132

-Rezultat je utoliko značajniji jer je ovo prva seniorska medalja za naš klub. Izuzetno sam zadovoljan kako su se moji takmičari borili i da smo imali više sportske sreće kod Dijane i da se Veljko nije povredio sigurno bi se vratili sa još jednom a možda i dve medalje.Turnir je bio vrlo kvalitetan. Učestvovao je  veliki broj prvaka država iz okruženja, bilo je i balkanskih i evropskih šampiona-kazao je Zdravković.
tekst Aleksandar Ćirić
fotograije Džudo klub Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker