Kultura

“Dvanaest belih ruža” – prvi istorijsko-dokumetarno-igrani serijal snima se u Pirotu

Grupa mladih i kreativnih naših sugrađana poznata po serijalu “Tragom istorije” počeo je sa snimanjem prve istorijske dokumentarno – igrane serije na našim prostorima, pod nazivom “Dvanaest belih ruža”. Serija će obrađivati sudbine članova prve omladinske kriminalne organizacije u Pirotu iz perioda uoči Drugog svetskog rata, a uskoro će biti objavljena i prva epizoda na Jutjub kanalu “Tragom istorije”.

Serija će se snimati na autentičnim lokacijama, koja uključuju Pirot i okolna sela. Stefan Ćirić i Darko Drozdovski, autori serije, otkrivaju da će, pored  mnogobrojnih glumaca, uloge imati i Nenad Milošević i Danica Stanković, koji su skrenuli pažnju na sebe ulogama Slavka i Slavice u seriji “Ni na tam, ni na ovam”.

Autori navode da snimanje ove serije,  kao i prethodnih filmova, finansiraju sami, a da su inspiraciju za ovaj projekat dobili upravo iz prvog filma koji su snimili o Dragoljubu Milenkoviću – Grci.

Tim “Tragom istorije” je do sada snimio četiri filma, koji su prikazani na promociji u saradnji sa Istorijskim arhivom u Pirotu, a takođe su dostupni i na Jutjubu.mAutori najavljuju još zanimljivih projekata i pozivaju sve zainteresovane da se priključe timu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker