Gradska hronika

Dva nova aparata u Opštoj bolnici

Opšta bolnica u Pirotu dobila je dva nova aparata-moderan ginekološki sto i sterilizator, izjavio je danas na konferenciji za novinare direktor Opšte bolnice dr Goran Petrović.

-Vrednost ginekološkog stola je 400.000 dinara i on je obezbeđen sredstvima Lokalnog akcionog plana za decu opštine Pirot, dok je nabavku sterilizatora vrednog 40.000 dinara finansirala Češka razvojna agencija. Nastavljamo dobar trend da svakog meseca nabavljamo novu opremu. Uskoro treba da stigne i reanimobil vredan 35.000 evra za čiju kupovinu je novac obezbedio “Tigar tajers”-izjavio je direktor Petrović.

nov ginekoloski sto

Načelnik Službe ginekologije i akušerstva Opšte bolnice dr Sava Rančić kaže da ovom odeljenju nabavka novog ginekološkog stola mnogo znači jer je stari kupljen još pre više od tri decenije.

– Do sada je pregled pacijentkinja bio na ginekološkom stolu starom 30 godina. Sredstvima LPA za decu opštine Pirot dobili smo  koji su dobili veoma značajan za pregled pacijenktinja i trudnica. One će imati veći konfor prilikom pregleda a nama lekarima omnogućava bolji pregled- kaže dr Rančić.

A.Ć.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Opstina Pirot, Ceska razvojna agencijs, Tigar Tyers …. a gde je Vlada RS i nadlezno Ministarstvo. Sad ce da dodju svi, da nam u kampanji obecaju nesto i nema ih naredne 4 godine.
    Sramota

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker