Sport

Dušan Dimitrijević: Razmatraćemo nove predloge i koncept pojačanog rada sa mlađim kategorijama

Na izbornoj sednici Skupštine KK “Pirot”, pored ostalog, članovi su usvojili izveštaj o radu u prethodnom periodu, kao i završni račun za 2019. i 2020. godinu sa izveštajem Nadzornog odbora. Predsednik tridesetpetočlane Skupštine i u narednom periodu biće, Saša Vasić, a Zoran Gerov ostaje na čelu Nadzornog odbora. U suštni nekih većih promena u članstvu nije bilo, a ono što je posebno obeležilo rad Skupštine jeste diskusija o iznalaženju odgovarajuće strategije rada Košarkaškog kluba Pirot, izjavio je predsednik, Dušan Dimitrijević.

“Bitno je napomenuti da se pričalo o nekom novom konceptu i organizaciji rada u Klubu. Svetislav Pešić Kari, legendarni trener, kao član Skupštine ukazao je na neke ideje i dao smernice koje ćemo kao rukovodstvo Kluba razmatrati, kako bi se naš rad bazirao na tome. Mislim da je rad Skupštine bio veoma konstruktivan, da smo mnogo toga mogli da čujemo, neke nove stvari i predloge i da ćemo se svakako najozbiljnije pozabaviti tim pitanjima i onim što je rečeno. Moraćemo svi zajedno da tražimo ideju za realizaciju tog novog koncepta koji bi se više zasnivao na radu mlađih kategorija, uz angažovanje da igrači iz mlađih kategorija dolaze do prvog tima i tako pospešimo rad domaćih snaga” – izjavio je Dimitrijević.

On je dodao da se i do sada u velikoj meri tako radilo. Prošle godine, u B ligi, bilo je osam domaćih igrača. Ako se i ove godine Klub opet takmiči u B ligi jedna od ideja biće da Piroćanaca bude što više u ekipi, a da rukovodstvo svojim radom da veći doprinos realizaciji koncepta koji bude prihvaćen.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker