Gradska hronika

Dunav osiguranje – Za bebe rođene na Dan kompanije po 500 evra, gest vredan pažnje

Kompanija “Dunav osiguranje” još jednom je pokazala da je u pravom smislu reči društveno odgovorna. Povodom svog 74. rođendana pod imenom “Dunav osiguranje” organizovana je izuzetno značajna akcija na nivou cele Kompanije da se svim bebama koje su rođene 31. maja, na Dan “Dunav osiguranja”, uruče prigodni pokloni i vaučeri u vrednosti od po 500 evra. U Porodilištu Opšte bolnice Pirot na taj dan rođeno je 5 beba i danas je bebicama, odnosno majkama, direktorka Glavne filijale “Dunav osiguranje” Pirot, Maria Stanković sa svojim saradnicima uručila poklone.

Direktorka Glavne filijale “Dunav osiguranje” Pirot, Maria Stanković, najpre je izrazila zadovoljstvo što je u Pirotu rođeno pet beba, više u odnosu na mnoge druge gradove u Srbiji. Povod za akciju “Dunav osiguranja” jeste Dan kompanije – 31. maj.

“Kompanija pod ovim imenom postoji 74 godine. Ova kacija nije samo na lokalnom nivou već na nivou cele Kompanije. “Dunav osiguranje” i na ovakav način želi da pokaže deo poslovne kulture i interaktivan odnos prema lokalnoj zajednici. Za bebice smo pripremili prigodne poklon pakete koji sadrže igračke i sredstva za negu, kao i vaučere u vrednosti od 500 evra za svaku bebu”- rekla je Stankovićeva.

Vladan Đurov, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo, najpre je rekao da se u vreme epidemije normalno radilo i da nije bilo slučajeva zaražavanja. U odnosu na prošlu godinu u isto vreme rođene su 22 bebice više. Od početka godine do sada rođene su 192 bebe. Trenutno u Porodilištu ima 9 beba i smatra da su donacije ovakve vrste korisne i služe kao dobar primer svima koji mogu da pomognu.

Direktor Opšte bolnice Pirot, dr Goran Petrović, zahvalio je Kompaniji “Dunav Osiguranje” što je ponovo izašla u susret Opštoj bolnici, s tim što je i ovog puta, kao često do sada, “Dunav osiguranje” samo iniciralo pomoć u skladu sa svojim mogućnostima.

“Dugujemo veliku zahvalnost “Dunavu” i nadam se da će tim putem krenuti i druge kompanije, javna preduzeća i privatne firme. Porodilište Opšte bolnice je porodilište Okruga – grada Pirota i ostale tri opštine. Pomoć je uvek dobro došla, a mi na našem području imamo potencijala, razvijenu industriju i jake kompanije koje mogu da pomognu. Mi svake godine preko udruženja građana zanavljamo, na primer, posteljinu i ono što nam je potrebno. Pomoć je stimulacija za mlade ljude i iskoristio bih priliku da opet naglasim da treba da shvatimo da karijera i biologija moraju da idu paralelno. Pozivam sve mlade ljude, nije stvar samo u finansijama i diplomama, treba da poštuju i biologuju i da se što pre ostavare kao roditelji”- izjavio je dr Petrović.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker