Politika

DS protiv smanjenja plata i penzija

Demokratska stranka danas je i u Pirotu počela sa akcijom prikupljanja potpisa protiv Zakona kojim je predviđeno smanjenje plata i penzija.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora DS-a Radoslav Milojičić Kena kazao je da iako su tokom predizborne kampanje čelnici sadašnje vlasti obećavali da neće biti smanjenja plata i penzija niti stranačkog zapošljavanja, situacija je sada potpuno obrnuta.

-Građani su prevareni od strane vlasti, veoma teško se živi, ne postoji kanal Morava-Vardar, ne postoji FAP i Mercedes u Priboju, nema ekonomskog prosperiteta, postoji samo upošljenje 50.000 stranačkih poslušnika SNS-a koji su dobili velike plate, zaduženje Jorgovanke Tabaković koja je uspela da zaduži Narodnu banku za 44 milijardi dinara, što nikome nije pošlo za rukom. Demokratska stranke je 90. rekla  “stop”, 2000. smo rekli “stop”, DS ima pravo prema građanima Srbije kao jedina opoziciona stranka da i 2014. godine kaže “stop”. To je nama u genetskom kodu i DS se nikada neće složiti sa gašenjem slobode medija, ugrožavanjem prava svih građana ove zemlje bez obzira kojoj partiji pripadaju-kazao je između ostalog Milojičić i dodao da očekuje da se skupi najmanje 300.000 potpisa koji bi podržali ovu inicijativu.

IMG_20141112_120132_resize

Po rečima Gorana Stamenovića, iz pirotskog DS-a, trenutno se ova peticija realizuje u dvadeset gradova Srbije.

-Imamo, nažalost situaciju da se ova država i nesposobna vlast za samo dve i pogodine zadužila preko sedam milijardi evra, a primera radi, od vremena Tita, preko Miloševića, Koštunice, Borisa Tadića, da su se svi oni ukupno zadužili 14 milijardi, a ova vlast je za samo dve i po godine uspela da se zaduži čak 7 milijardi evra. Svojim poslušnicima koji imaju ionako ogromne plate, primanja se povećavaju, a penzionerima koji su ceo vek odvajali za penzije sada se smanjuju penzije. Smatramo da postoje drugi načini da se ostvare uštede, ali nikako da teret snose radnici i penzioner i zbog toga smatramo da ova vlada treba da podnese ostavku-kazao je Stamenović.

A.Ć.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker