Lokalna samouprava

Državno prvenstvo u plivanju marta na Zatvorenom bazenu

U Pirotu će, na Zatvorenom bazenu 18. 19. i 20. marta biti održano Državno prvenstvo za pionire i kadete u plivanju. Na ovom velikom nacionalnom takmičenju očekuje se skoro 500 takmičara, izjavio je predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac, koji je danas obišao Zatvoreni bazen i uverio se da u Pirotu postoje odlični uslovi za organizaciju ovakvih nacionalnih takmičenja. Delegacija Plivačkog saveza Srbije razgovarala je i sa predsednikom opštine Vladanom Vasićem, nakon čega je izvršila kontrolu Zatvorenog bazena, koji po njima, predstavlja odličnu bazu za velika takmičenja ali i pripreme reprezentativaca.

ACA_6199_resize

Ovo je još jedna prilika za promociju sporta i našeg grada, ali i dokaz da je izgradnja zatvorenog bazena velika stvar za naš grad, ali i Srbiju, jer je ovo prvi put da se u ovom delu Srbije organizuje ovakva vrsta takmičenja, na kojem će učestvovati oko 500 takmičara iz cele Srbije. Osim saradnje povodom predstojećeg takmičenja, na sastanku je dogovoreno da Pirot bude i mesto za pripremu sportista u vidu kampa, jer ispunjava sve neophodne uslove, kao retko koji grad u Srbiji, zaključeno je na sastanku u kabinetu predsednika Vasića.

Po rečima predsednika PSS-a, komisija je zadovoljna onim što je videla u Pirotu.

-To su najmlađe kategorije plivača. Od kako ste dobili bazena pre dva meseca, Plivački savez Srbije je odmah reagovao i kroz dogovor sa pre svega opštinom Pirot, došli na ideju da na neki način i promovišemo bazen, grad Pirot na veliko zadovoljstvo plivača iz cele Srbije. Ja se nadam da će tog vikenda Pirot ugostiti možda i 500 plivača iz cele Srbije-kazao je predsednik Drobac.

Gordana Mirčetić, predsednica Odbora plivačkih sudija Plivačkog saveza Srbije kazala je da Zatvoreni bazen u Pirotu vidi kao jedan budući veliki plivački centar gde ćemo moći da održavamo i kampove i zimske pripreme jer je tu blizu Stara planina, kako ne bi morali više da idemo u inostranstvo, već da boravimo ovde u Pirotu-kazala je Mirčetićeva.

Filip Filipović, iz Sportskog centra Pirot kazao je da je ovo odlična vest za Pirot.

-Mislim da je to jako bitan događaj i da je organizacija ovako značajnog prvenstva već dva meseca nakon otvaranja, dokaz da je izgradnja Zatvorenog bazena u Pirotu bio pravi pogodak i odlična stvar za Pirot-kazao je Filipović.

zatvoreni bazen_12

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker