Gradska hronika

Državi sekretar Ministarstva poljoprivrede u Pirotu

Radna poseta državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede I zaštite životne sredine Željka Radoševića započeta je u okrugu gde je nakon prijema kod načelnika UO Pirot Dimitrija Vidanovića održan sastanak sa predstavnicima Republičkih inspekcija koje rade u delokrugu ovog Ministarstva.

drzavni sekretarJedna od glavnih tema bila je pokretanje inicijative za realizacijom projekta uvodjenja nove tovne rase goveda na području okruga. Kako je ovom prilikom istakao državni sekretar Radošević, u saradnji sa Zadružnim savezom pirotskog okruga I Poljoprivrednom savetodavnom stručnom službom, radni sastanak održan je s ciljem upoznavanja zainteresovanih sa proizvodnim karakteristikama Aberdin angus rase goveda I potrebom da se na području Stare planine pre svega uvede u proizvodnju. Prednosti za to su višestruke ,izmedju ostalog I zbog sigurnog plasmana proizvoda na tržište.

Državni sekretar Radošević danas je na sastanku govorio I o ovogodišnjim rezultatima rada Minsitarstva poljoprivrede I zaštite životne sredine, planu I programu za narednu godinu kao I o IPARD programu koji je ministarstvo dostavilo Evropskoj komisiji ,a koji se odnosi na mogućnost korišćenja sredstava iz predpristupne pomoći Evropske unije. Bila je ovo prilika I da se predstave rezultaima rada inspekcijskih službi Pirotskog okruga , ako I probelmi sa kojima se ove službe suočavaju.

Po završetku sastanka u okrugu u čitaonici Narodne biblioteke održana je prezentacija za poljoprivrednike na kojoj su stočari dobili početne informacije o novoj tovnoj rasi goveda.

Kako je najavljeno Poljoprivredna savetodavna stručna služba će u narednom periodu u okviru radionica I Zimske škole detaljnije govoriti o ovoj temi.

Prilog Pi kanala

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker