Gradska hronika

Država kao rešenje za Prvi maj predlaže UPPR

Danas je u Ministarstvu privrede održan sastanak u vezi trenutne situacije u pirotskoj fabrici AHA Mura Prvi maj. Sastanku su pored predstavnika Ministarstva privrede i formirane Radne grupe prisustvovali i predstavnici sindikata ASNS i UGS, finansijski direktor Slaviša Svilarov i generalna direktorka Maša Flegar.

prvi maj pirotJedini predlog za rešenje problema i situacije u kome se nalazi pirotska fabrika je Unapred pripremljeni plan reorganizacije – UPPR.

Predlog države je da se radi UPPR, nešto slično što je radio Tigar a.d. Problem je što smo mi taj UPPR predlagali na sastanku u Ministarstvu privrede još 23.maja, i taj predlog je tada odbijen. Znajući u kakvoj je situaciji fabrika smtatrali smo taj predlog kao najbolje rešenje, jer tada je bilo mnogo lakše sprovesti ga, nego danas što je slučaj, kada radnici ne rade, ne primaju platu, i kada nam je blokiran račun. Međutim, šta je, tu je, na nama i sindikatima je da to sprovedemo u delo, ali još jedanput ponavljam, u mnogo težim okolnostima, nego što bi to bio slučaj, da je 23. maja Ministarstvo privrede prihvatilo naš predlog, koji oni danas predlažu – izjavio je Pirotskim vestima, Slaviša Svilarov finansijski direktor pirotske fabrike, koji još dodaje da je Tigar UPPR radio dosta dugo, a da oni to moraju da rade po ubrzanom postupku.

Odluka o nastavku ili prekidu štrajka još nije doneta.

Već danas imaćemo odbor sindikata gde ćemo doneti odluku o prekidu štrajka. Ovo danas je svakako pomak, ali videćemo da li je na bolje ili gore – izjavio je Vladica Marinković, poverenik ASNS-a.

PV

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker