Gradska hronika

Drinska, Crni Vrh i Savska dobiće asfalt ove godine

Planom i programom za 2015. godinu, JP “Direkcija za izgradnju opštine Pirot”, između ostalog predvidela je i potpunu rehbilitaciju tri ulice, koje su godinama već u očajnom stanju.

SavskaUlice Drinska, Crni Vrh i Savska biće potpuno rekonstruisane ove godine.

Napravili smo “lične karte” za sve ulice i sokake u gradu koje nisu presvučene asfaltom, i trudimo se da ih bude što manje, ali smo nažalost ograničeni finansijama – izjavio je Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju grada.

Meštani pomenutih ulica su prezadovoljni što su i njihove ulice došle na red za asfaltiranje.

Drinska 3Naše strpljenje i čekanje će se ipak isplatiti na kraju. Ulica nam je u katastrofalnom stanju, posebno kada padnu kiše, onda je nemoguće funkcionisati. Drago mi je što je Opština odlučila da sagleda naš problem, izjavila je Pirotskim vestim meštanka Drinske ulice, koja napominje da u toj ulici ima puno mladih ljudi koji su zasnovali porodice i koji žele da žive upravo ovde.

Drinska 2U Drinskoj ulici će osim asfaltiranja kolovoza, biti ugrađeni i ivičnjaci sa trotoarima, kao i ulični slivnici za odvod atmosferskih voda u gradsku kanalizaciju.

Crni VrhRekonstrukcija Savske ulice predviđa ugradnju ivičnjaka, radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, i asfaltiranje kolovoza, što isto čeka i ulicu Crni Vrh.

Postupak za izbor izvođača je u toku, a nakon roka za prijavu, biće odabran izvođač sa najjeftinijom ponudom.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker