Gradska hronika

Dr Pešić: Inovatori javite se!

Doktor Vladan Pešić iz Deograda, danas je u Pirotu, u ime Organizacionog odbora za inovacije, koji radi pod okriljem Vlade Srbije, pozvao sve inovatore da se svojim izumima i idejama jave na nacionalni konkurs, kako bi se ove godine nadmetali i eventualno realizovali svoje ideje vezane za tehnološke inovacije!

Uz konstataciju da je u Srbiji do sada održano 10 ciklusa nadmetanja za tehnološke inovacije dr.Pešić je rekao da u Srbiji ima registrovanih  11.500 istraživača  i da se ideje lakše realizuju ukoliko se saradjuje sa insititucijama. Uslov za učešće na takmičenju je formiranje najmanje tročlanog tima, jasna ideja i inovacija. Konkretna posledica nadmetanja  u proteklom periodu je 75 novoformiranih preduzeća, od kojih su mnoga postala ugledni izvoznici-rekao je Pešić i dodao da se nažalost u Srbiji za nauku i razvoj izdvaja manje od 1 odsto BDP što je najmanje u regionu.

Milan Petrovic, ucesnik proslogodisnjeg finala takmicenja inovatora

Na prošlogodišnjem 10. po redu takmičenju za najbolju inovaciju učestvopvao je i naš sugrađanin Milan Petrović i to u finalu, koji je sa grupom svojih saradnika kreirao ekološko sredstvo za zaštitu i prihranu na bazi zeolita, takozvani “Protekt forte”.

U ime grada domaćina dr Pešića je pozdravio Milan Popović, predsednik SO koji je naglasio da je naš grad oduvek imao razumevanja za inovacije o čemu svedoči i podatak da smo zvanično proglašeni sredinom sa povoljnim poslovnim okruženjem.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker