Donacija rotarijinaca i grada: EKG za onkologiju!

Služba onkoligije pri Opštoj bolnici u Pirotu, dobila je najsavremeniji EKG aparat koji će rad  na ovom odeljenju učiniti znatno efikasnijim , bržim i kvalitetnijim. Reč je o donaciji Rotari kluba Pirot i lokalne vlasti, a vrednost aparata je oko 430.000 dinara.

Kako su prilikom potopisivanja ugovora o donaciji kazali dr Goran Petrović, direktor Bolnice i njegova koleginica Dr Dušica Mijalković,načelnik Službe onkologije, aparat je posednja reč tehnike, a službi onkologije će biti dragocen naročito zato što se kod onkoloških blesnika primenjuju teške terapije, zbog čega je pre svake terapije neophodna  kontlola i analiza rada  srca.

Goran Mišić, aktuelni i Srđan Mitić, bivši predsednik Rorati kluba su potsetili da je ovaj klub u proteklih desetak godina u više navrata učestvovao u raznih humanitarniom akcijama i da će sa tom praksom nastaviti i ubuduće. Lokalna vast takođe stalmno učestvuje u raznim donacijama. Aparat ne nabavljen u Nemačkoj uz pomoć pirotskog zeta  Volfganga i Dragice Meling koji su takođe rotarijanci.


1 Komentar

  1. Makili

    30.10.2017. at 13:14

    “Potsetili” hm, pre će biti poDsetili!

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar