Lokalna samouprava

Donacija Grada Tehničkoj školi – nov automobil za praktičnu nastavu

Grad Pirot danas je Tehničkoj školi donirao automobil – fiat panda koji će korisiti đaci ove škole prilikom obuke za vožnju, s obzirom da ova škola obrazuje tehničare drumskog saobraćaja, a u okviru škole radi i auto-škola. Donaciju je uručio zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović. Vrednost donacije je 998.000 dinara bez PDV-a, odnosno oko 1.2 miliona dinara sa PDV-om.

-Mi smo odvojili 998.000 dinara i kupili ovaj auto, a novac je obezbeđen iz naplaćenih kazni po osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja. Tehnička škola ima i saobraćajno odeljenje pa će ovo vozilo biti od velike koristi učenicima ove škole-kazao je zamenik Panajotović.
Po njegovim rečima, Gradska uprava veliku energiju i napore ulaže u opremanje i osavremenjavanje škola.
-Renovirali smo puno škola, pa i Tehničku školu. Radimo školu Sveti Sava, Dušan Radović, radiće se Gimnazija. Za ovu školu godišnje izdvajamo 26 miliona dinara iz budžeta, poligon je asfaltiran za šta je izdvojeno 3.6 miliona dinara-kazao je Panajotović i dodao da je u toku kompletna rekonstrukcija OŠ “Sveti Sava.

Direktor Tehničke škole Milan Božić kazao je novinarima da je ova donacija veoma značajna za ovu školu.
-Automobil je nama neophodan za redovnu obuku đaka kao i za rad auto-škole. Koristim priliku da se u ime svih đaka, kolektiva i zaposlenih u školi zahvalim Gradu. Ovo nije jedina velika investicija Grada. Grad je finansirao sređivanje dvorišta iz četiri faze. Ukupna vrednost projekta je 12 miliona dinara a ove godine je realizovana prva faza vrednosti 3.6 miliona dinara. Sledećeg godina realizovaće se ostale faze radova-kazao je direktor Božić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker