Lokalna samouprava

Dodeljena priznanja Piroćancima koji su se istakli u svojoj oblasti u godini na izmaku

Večeras su na Svečanoj akademiji povodom Dana grada dodeljena i tradicionalna priznanja sugrađanima koji su se istakli u svojoj oblasti u godini koja je na izmaku. Priznanja su dodeljena Aleksandru Veljiću – pirotskom Đepetu, čoveku koji je svoj život posvetio izradi lutkarskih rekvizita za potrebe Narodnog pozorišta. Priznanje je dodeljeno i našem sugrađaninu Aleksandru Paniću, koji je ovog leta spasio jedan mladi život, tako što je najpre izvadio dečaka iz reke Temštice, a zatim ga uspešno reanimirao do dolaska ekipe Hitne pomoći spasavši mu na taj način život. Priznanje je dodeljeno i Radio klubu Pirot, momcima koji su uvek spremni da pomognu kada je teško. Tako je bilo za vreme katastrofalnih poplava po Srbiji i još u mnogo navrata istakli svoju humanost u prvi plan. Udruženje Osveženje dobilo je nagradu povodom desetogodišnjice održavanja muzičkog festivala Osveženje, koje je postalo jedan od zaštitnih znakova Pirotskog kulturnog leta. Posebno priznanje dodeljeno je načelniku Policijske uprave Pirot Slaviši Virijeviću za doprinos u približavanju policije građanima i to putem modernog Uslužnog centra koga od skora ima Policijska uprava u Pirotu a koji omogućava građanima da mnogo brže i efikasnije završe administraciju koja ima veze sa Policijskom upravom. Priznanje je dodeljeno i pirotskoj Hitnoj pomoći koja ove godine beleži veliki jubilej – 40 godina postojanja i rada. 

Prestižna priznanja uručio je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, a predsednik komisije koja dodeljuje priznanja, dr Radovan Ilić, pročitao je obrazloženja komisije.

U ime slavodobitnika, prisutnima u prepunoj sali Doma vojske obratio se Miloš Colić, u ime Udruženja “Osveženje”, koje čitavu deceniju veoma uspešno organizuje festival koji svake godine okuplja hiljade mladih u Pirotu.

-Iskustvo je pokazalo da je najteže postati, ostati i biti čovek. Ljudi iza mene, dobitnici nagrada, prepoznati su od strane onih sa kojima žive, rade, sa kojima posluju. Iz tog razloga sam siguran da će ova nagrada u njihovim srcima zauzeti visoko mesto-kazao je Colić uz reči zahvalnosti na priznanju.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de