Lokalna samouprava

Do kraja godine još devet dečjih igrališta sa novim rekvizitima

Do kraja ove godine biće uređeno  još devet dečjih igrališta. Nabavljeni su novi tobogani, ljuljaške, klackalice i penjalice za uređenje igrališta na devet lokacija u gradu. Vrednost radova je blizu 2 miliona dinara a sredstva su iz budžeta grada opredeljena rebalansom.

Radovi na uređenju dečjih igrališta, kojih na teritoriji grada Pirota ima na 54 lokacije, obavljaju se redovno svake godine. Za održavanje se iz gradskog budžeta izdvajaju značajna sredstva a za poslove uređenja i popravke zaduženo je JP “Komunalac”.

“Veliki broj dečjih igrališta je uređen tokom godine, postavljn je novi mobilijar, zamenjeno ono što je polomljeno. Na ovih devet lokacija biće postavljeno 9 tobogana, dodati još neki rekviziti, klackalice, ljuljaške i penjalice” – kaže Boban Tolić, direktor JP “Komunalac.

Postavljanje novog mobilijara je već počelo ali su, prema Tolićevim rečima, vremenski uslovi malo usporili dinamiku.

On je još jednom apelovao na one koji lome rekvizite da to ne čine i zbog dece koja se tu igraju i zbog bespotrebnog trošenja para. “Bolja je situacija nego što je bila ali to je jedna grupa ljudi koji u toku noći u nekim svojim stanjima lome i uništavaju rekvizite na dečjim igralištima” – rekao je Tolić, uz apel da se to ne čini.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker