Lokalna samouprava

Direkcija:počeli radovi ispred Omladinskog

Danas su otpočeli radovi na uređenju prilaza kod Omladinskog stadiona. Neimari Direkcije, tačnije preduzeća “Soči” i “Elport” u narednih mesec dana završiće sve poslove vredne 6,3 miliona dinara.

branislav kostic

Branislav Kostić, direktor  ovog javnog preduzeća, kaže da je novac obezbeđen iz buđžeta preduzeća, odnosno opštine.

-Prilaz će biti uređen takozvanim behaton pločama, ali i zelenom površinom. Osim parking mesta, biće tu i deo urađen recikliranom gumom, kao i dečje iglalište.  Ovo je prva faza za koju smo rešili imovinsko-pravne odnose i radi se od  parka Gimnazije do  montažnih kacelarija, gde još uvek nisu rešeni imovinski problemi. U drugoj fazi, kada budu uklonjene  barake, uredićemo i preostali deo-kaže Kostić.

omladinski stad

Prema njegovim rečima,  dogovoreno je i izmeštanje, tačnije uklanjanje  obližnje “Lukoilove” benzinske pumpe tako da će i taj prostor biti uređen shodno projektu koji je uradila Direkcija.

poceli radovi ispred omladinskog

Kostić je najavio i da će vodovod za selo Ponor biti završen krajem ove ili početkom naredne godine, iako je reč o poprilično komplikovanom objektu s obzirom na visinsku razliku. Vrednost ovih radova je 19 miliona dinara, vodovod će biti dugačak 9 kilometra, a  instalacije će biti  izgrađene specijalnim cevima, kako bi se izbegli problemi  sa pritiskom, usled pomenute visinske razlike.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker