Dimitrovgrad:caribrodska sušenica
Pod okriljem SO Dimitrovgrad i Turističke organizacije, u Dimitrovgradu je održana gastronomsko-turistička manifestacija “Caribrodska sušenica”, koja je privukla desetak hiljada posetilaca iz ovog dela Srbije i susedne Bugarske.
Sušenice su bile izložene na pedesetak štandova u sali Sportskog centra, a kilogram ovog specijaliteta koji se sprema uz pomoć vetra i dima mogao je da se kupi po ceni od 800 do 1000 dinara.
Kako kažu oprganizatori cilj ove gastronomske svetkovine jeste da se podstiče razvoj turizma i proširi gastronomska ponuda prirodne hrane. Upravo to, što se u našoj zemlji meso još uvek proizvodi bez dodataka “GMO” materijala i sirovina, osnovni je razlog velike posete iz susedne Bugarske. Osim sušenica od domaćih svinja, bilo je i sušenica od mesa mangulica koje se u ovom kraju uzgajaju poslednjih petnaestak godina.