Građani Bele Palanke i Dimitrovgrada ulažu napore u unapređenje turističke i kulturne ponude

Podelite

Dimitrovgrad, Bela Palanka, 26. jul 2017. – Građani Bele Palanke i Dimitrovgrada, dve najbolje plasirane opštine u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ odlučili su da osvojene nagrade ulože u unapređenje turističke ponude jugoistočne Srbije, saopštio je danas NALED.

U Beloj Palanci novac će biti iskorišćen za uređenje arheološkog nalazišta Remisiana što podrazumeva rekonstrukciju trga sa fontanom i spomenika Septimiju Severu dok su stanovnici Dimitrovgrada glasali da rekonstruišu prostor u centru grada za Turistički info centar.&nbs p;

Nagradne čekove na 20.000 evra danas su im uručili ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

– Iz opština Bela Palanka i Dimitrovgrad poslato je više od 20 fiskalnih računa i slipova po stanovniku čime su značajno doprineli borbi protiv sive ekonomije i za takav rezultat sledi nagrada. Pirotski okrug pokazao je da vodi računa o fiskalnoj disciplini. Samo u prvom kvartalu broj žalbi zbog neizdavanja računa povećan je 47% što dovoljno govori da svakim danom građani sve više razumeju zašto je potrebno da budu društveno odgovorni – istakao je Ružić.

Izvršna direktorka NALED-a naglasila je da nagrade koje dobijaju opštine u svesti građana simbolično grade vezu između plaćanja poreza i kvaliteta života.

– U pet prvoplasiranih opština građani su glasali u koji projekat žele da ulože novac i na toj vežbi hteli smo da pokažemo kako bi trošenje poreza trebalo da funkcioniše u našoj državi i nadamo se da idemo ka tome. Građani koji revnosno ispunjavaju svoje obaveze i plaćaju porez trebalo bi i da odlučuju kako se taj novac troši – rekla je Jovanović.

Plasmanom među 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“, Bela Palanka i Dimitrovgrad zaslužili su i WiFi zone besplatnog interneta koje je donirala i postavila kompanija Telekom Srbija. WiFi drvo modernog dizajna emituje signal brzine 1 Mb/s u krugu od 150 metara i može da opsluži do 300 korisnika. Opremljeno je ulazima za punjenje telefona i LED osvetljenjem i biće ukras ovih opština.

Nakon Plandišta, Bele Crkve, Bele Palanke i Dimitrovgrad a, peti nagradni ček na 20.000 evra biće uručen i opštini Golubac. Građani ove lokalne samouprave odlučili su da novac investiraju u izgradnju nove zgrade isturenog odeljenja Osnovne škole „Branko Radičević“ u naselju Krivača.

foto Vanja Jocić/tvpirot

Podelite

1 Komentar

  1. Velimir Doncevic

    19.09.2017. at 09:48

    Cestitam na nagradi Beloj Palanci i rukovodiocima. Ono sto treba vama i Srbiji je gerila marketing prilaz. Moj koncept je priremiti za sledecu sezonu omladinski odrzivi kamp vrlo fokusiran, inovativan, kolaborativan oslobodjen administrativnih okova koji ce prerasti u interacionalni i biti multipliciran ne samo u Srbiji vec i u ostatku bivse Yugoslavije. Kada posmatrate stvari sa suprotne strane izgledaju sasvim drugacije i tamo je resenje. Kako iskoristiti eksplozivnist i energiju stvaralastva mladih? Analizirajuci celu Srbiju bez dvoumljenja sam izabrao Belu Palanku kako zbog ekonomskih pirirodnih potencijala tako i zbog transparentnosti administracije i njenog rukovodsva ukljucujuci i podrsku nove vlade. Aquaponic, hydroponic, freelancers resort, EU penzionerska sela, organik hrana, ekstrim sportovi … su neke magicne reci i programi koji zahtevaju mobilizaciju i koncentraciju mladih kapaciteta svih profila fokusiranih u ostvarenju ovth programa. Za 3 godine Srbija ce uvoziti radnu snagu a primanja ce biti najmanje 5 puta veca. Mozda ova nagrada od E20 000 duplirana mogla bi da bude dovoljna za start.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1