Dimitrovgrad

Dimitrovgrad: uspeh dokumentarca “Trio forte”

Dokumentarni film “Trio forte”, scenariste i reditelja Petra Videnova i montažera Ivice Ivanova, koji je producirala kuća “Positive production”,  nadmetaće se u zvaničnoj konkurenciji internacionalnog festivala  reportaže i medija “Interfer 2015”, koji se održava u Somboru i Apatinu. Sama činjenica da je film  u konkurenciji sa ostvarenjima desetak velikih produkcijskih kuća , govori o tome da je reč o ozbiljnom ostvarenju koje pretenduje na nagradu “Zlatna Nika”.

dimitrovgrad, autori i protagonisti filma Trio forte na premijeri u beogradu

-Film  od 45 minuta obrađuje bogato kulturno nasleđe Dimitrovgrada, a protagonisti su Vasil Gelev, doajen muzike inače dugogodišnji solo klarinetista beogradske Filharmonije i profesor na novosadskoj Akademiji umetnosti, Sonja Lončar, beogradska pijanistkinja i docent Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, kao i Aleksa Vasić, poznati pevač i profesor muzike u Muzičkoj školi “Davorin Jenko”, takođe u Beogradu. Oni su svi poreklom iz Dimitrovgrada, što samo po sebi govori o  bogatom nasleđu ovog grada-kaže u izjavi za Pirotske Vesti  novinar Petar Videnov.

Autorski tim filma - Ivica Ivanov i Petar Videnov

Inače, “Trio forte” je premijerno prikazan u Akademskom filmskom centru Studentski grad u Beogradu, kao i na desetak regionalnih i lokalnih televizija po Srbiji. Ista produkcija priprema ostvarenje “Zlatan Dudov”. Reč je o jednom od najvećih reditelja epohe realsocijalizma koji je rođen 1903. godine u Dimitrovgradu, a  proslavio se filmovima u takozvanom istočnom bloku, tačnije u SSSR  istočnoj Nemačkoj i drugim  zemljama.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker