Lokalna samouprava

Dimitrov posetio Pirot

Ambasador Bugarske u Srbiji Angel Dimitrov, posetio je danas Opštinu Pirot i tom prilikom sastao se sa predsednikom opštine Pirot, mr Vladanom Vasićem.

DSC_0017_resize
Tema sastanka bila je ekonomska saradnja dve zemlje, korišćenje evropskih fondova putem realizacije projekata Prekogranične saradnje gde Pirot i gradovi Bugarske imaju odličnu saradnju. Konstatovali su da su najveće mogućnosti za saradnju u oblastima energetike i infrastrukture, ali i turizma i kulture. Prilikom posete, ambasador Dimitrov govorio je o prednostima i mogućnostima zajedničke dalje saradnje a  istaknut je i značaj završetka radova na delu Koridora 10, koji će doprineti još većem približavanju Srbije i Bugarske.

Ovom prilikom predsednik i Ambasador su razmenili mišljenja i o migrantskoj krizi koja je neizostavna tema u svim razgovorima zvaničnika i kako pronaći  rešenja i sredstva ne  bi li se na što bolji način izašlo u susret rešavanju ovog problema ljudi. Opština Pirot u saradnji sa Vladom Republike Srbije zalaže se za pomoć ljudima koji su prolazili kroz Pirot.
Nakon posete i razgovora sa predsednikom opštine Vladanom Vasićem, Dimitrov je posetio i Pirotski upravni okrug gde je razgovarao sa načelnikom Pirotskog upravnog okruga Dimitrijem Vidanovićem.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker