Gradska hronika

Dijalog privrednika i inspektora

Ugovorna okružna privredna komora Pirot u saradnji sa Pirotskim upravnim okrugom i USAID projektom za bolje uslove poslovanja organizovala je u petak, 20. oktobra u prostorijama Etno kompleksa “Nišavska dolina” susrete privrednika sa predstavnicima inspekcijskih službi pod nazivom „Dani otvorenih vrata sa inspektorima“.

Učesnicima skupa su se na početku obratili Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga, Sonja Stanišić i Milan Stefanović, predstavnici USAID projekta i dr Dragan Kostić, predsednik Privredne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot.

U direktnom razgovoru sa jedanaest inspektora, privrednici su dobili odgovore na pitanja u vezi sa ulogom inspekcija koju propisuje novi Zakon o inspekcijskom nadzoru.

Ugovorna okružna Privredna komora Pirot nastavlja sa serijom aktivnosti koje privredi omogućavaju lakše poslovanje. Za narednu nedelju predviđena je Obuka za ugostitelje na kojoj će konobari, kuvari i hotelijeri biti obučeni za praktične veštine i tako unaprediti kvalitet usluga. Početkom novembra biće organizovan seminar “Primena Pravilnika o obliku, sadržini i načinu vođenja evidencije o PDV i obliku i sadržini pregleda obračuna PDV” dok je za početak decembra planirano održavanje međunarodne naučne konferencije “Regionalni razvoj i prekogranična saradnja”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker